Fractielid

Iris van Dinther

Ruimtelijke zaken

Ik ben Iris van Dinther, 53 jaar en geboren en getogen in Oss. Ik ben getrouwd met Marianne en we hebben een zoon Maarten, die dit schooljaar is begonnen met zijn HBO-opleiding Informatica.

Ik werk al sinds 1986 bij Diosynth/ Organon en na een aantal overnames nu bij Aspen Pharma. Ik ben al 25 jaar actief als kaderlid van FNV Bondgenoten en al jaren actief als OR-lid bij mijn bedrijf.

Sinds 2008 zit ik namens de PvdA in de Osse gemeenteraad.  Naast het werk en de politiek ga ik iedere week een rondje fietsen met de wielerclub en geniet ik samen met Marianne en Maarten van onze vakanties.

Ik word opgetogen van positieve berichten, zoals de woningmarkt in Oss die weer aantrekt en mijn ex-Organon/MSD collega’s die na lang zoeken toch weer een baan hebben gevonden. Mijn grootste ergernis is het wegzetten van hele bevolkingsgroepen op afkomst. Voor mij telt iedereen mee ongeacht man/vrouw, jong/oud, afkomst of seksuele voorkeur. Ik ben actief in de politiek vanwege mijn vader. Hij werd als gevolg een ernstige ziekte veel te vroeg arbeidsongeschikt. Dan weet je hoe belangrijk het is dat we in Nederland een goed sociaal vangnet hebben, dat vooral dankzij de PvdA tot stand is gekomen.

Ik ben enthousiast over het inzetten op een mix van duurzame energie (windmolens langs de N329, zonnepanelen, biomassa centrale), op een zodanige manier dat we onafhankelijk worden van Russisch gas en dat de energiekosten voor particulieren lager worden. Voortaan gaan we energieneutraal bouwen.

Ik hoop u overtuigd te hebben van mijn passie om me de komende vier jaar in te blijven inzetten voor Oss.