Burgerlid

Iris van Dinther

Ruimtelijke zaken

Ik ben Iris van Dinther, geboren en getogen in Oss. Ik ben getrouwd met Marianne en we hebben een zoon Maarten, die een HBO-opleiding Bedrijfskundige IT volgt aan de Avans in den Bosch.

Ik werk al sinds 1986 bij Diosynth/ Organon en na een aantal overnames nu bij Aspen Pharma. Ik ben al ruim 25 jaar actief als kaderlid van de FNV en ben voorzitter van de OR van Aspen Oss.

Sinds 2008 zit ik namens de PvdA in de Osse gemeenteraad.  Naast het werk en de politiek ga ik iedere week een rondje fietsen met de wielerclub en geniet ik samen met Marianne en Maarten van onze vakanties.

Ik word opgetogen van positieve berichten, zoals de woningmarkt in Oss die weer aantrekt en mijn ex-Organon/MSD collega’s die na lang zoeken toch weer een baan hebben gevonden. Mijn grootste ergernis is het wegzetten van hele bevolkingsgroepen op afkomst. Voor mij telt iedereen mee ongeacht man/vrouw, jong/oud, afkomst of seksuele voorkeur. Ik ben actief in de politiek vanwege mijn vader. Hij werd als gevolg een ernstige ziekte veel te vroeg arbeidsongeschikt. Dan weet je hoe belangrijk het is dat we in Nederland een goed sociaal vangnet hebben, dat vooral dankzij de PvdA tot stand is gekomen.

De gemeente Oss moet zo snel mogelijk energieneutraal worden en omschakelen naar duurzame energie (windmolens langs de N329, zonnepanelen, biomassa centrale). Zodat de energiekosten voor particulieren lager worden. Voortaan gaan we energieneutraal en gasloos bouwen.