Hans Kok

Toegankelijkheid

Mijn naam is Hans Kok en ik ben 65 jaar geleden geboren in Arnhem en in 1978 getrouwd met Berty en we zijn meteen in Oss komen wonen. We hebben twee kinderen , Nicole en Michel, beide geboren en getogen in Oss. Nicole en Michel zijn ook actief voor de PvdA, Michel als bestuurssecretaris en Nicole als fractieondersteuning.

Ik heb tot en met 2009 gewerkt als service en support manager bij Xerox Engineering Systems en partners van Xerox, door faillissement ben ik in de WW terecht gekomen en na zeer veel sollicitaties was het niet meer mogelijk om bij een bedrijf in dienst te komen en was derhalve ook genoodzaakt om als ZZPer ( KOKCON ) aan de slag te gaan. Een paar jaar geleden heb ik de cursus politiek actief van de gemeente Oss gevolgd en ben toen tevens lid geworden van de PvdA. Mijn vrouw is inmiddels al bijna 30 jaar rolstoel afhankelijk, ontstaan door medische fouten en mijn zoon is ook hulpbehoevend. Nu ben ik 24/7 mantelzorger voor mijn vrouw en mijn zoon en daarnaast freelance keurmeester bij Ongehinderd, en in die hoedanigheid heb ik in de gemeente Oss keuringen gedaan van o.a. gemeentehuis, scholen, gemeenschapshuizen, sporthallen, brandweer, etc. en het blijkt dat er wel een aantal locaties toegankelijk zijn maar dat er ook nog veel moet gebeuren, bijvoorbeeld een aanpassing t.b.v. de bedienhoogte voor de informatie en afsprakenzuil in het gemeentehuis, opritjes bij drempels, een goed functionerende blinden/slechtzienden geleide lijn in het centrum, een uitbreiding van het aantal rolstoelparkeerplaatsen , een openbaar toilet met invalidentoilet in het centrum, enz. In de gratis Ongehinderd App die de gemeente Oss ondersteund staan de locaties die gekeurd zijn en men kan ook in de App aangeven welke locaties goed toegankelijk zijn en waar verbeteringen noodzakelijk zijn.

Daarom wil ik mij inzetten voor een goede toegankelijkheid in de gemeente Oss maar ook voor de andere speerpunten van de PvdA waarbij wij de mensen centraal zetten.

Denk niet in beperkingen maar in oplossingen dus, SAMEN MAKEN WIJ DE GEMEENTE OSS TOEGANKELIJKER. #VNverdrag #Toegankelijkheid.