Vragen over special fonds zonnepanelen voor scholen

Door Ehssane Gounou op 13 november 2018

Op Nos.nl stond vandaag een artikel, waarin Stichting Schooldakrevolutie aangeeft dat alle scholen van Nederland de komende jaren zonnepanelen krijgen. Hiervoor wordt een fonds opgezet van €100 miljoen, waaruit scholen de zonnepanelen kunnen financieren. Ze kunnen met een lening tegen lage rente, voor een langere periode investeren in zonnepanelen en ledverlichting. De bedoeling is dat de scholen zelf niets hoeven te investeren, terwijl ze wel vanaf dag één geld kunnen besparen. Op dit moment zijn er ongeveer 1000 scholen die zonnepanelen op het dak hebben en 6000 scholen nog niet.

De PvdA Oss heeft over dit fonds enkele vragen gesteld aan het college

  1. Bent u bekend met dit fonds en ziet u dit als een kans voor de scholen in Oss om te verduurzamen?
  2. Zijn er op dit moment al scholen in de gemeente Oss, die zonnepanelen op het dak hebben of van dit fonds gebruikmaken?
  3. Zou u kunnen onderzoeken wat het inhoudt om voor het fonds in aanmerking te kunnen komen?
  4. Kunt u een inventarisatie maken van de scholen waarbij het plaatsen van zonnepanelen mogelijk is. Bent u bereid om aan de hand van deze inventarisatie contact opnemen met de desbetreffende school om te kijken wat er mogelijk is op het terrein van zonnepanelen?
  5. Mocht het interessant zijn zouden we dan eenduidige toestemming kunnen geven aan alle scholen in de gemeente Oss om zo snel mogelijk in aanmerking te komen voor het fonds?